Tratament pentru memorie

Odată cu înaintarea în vârstă este normal să se întâmple un uşor declin al memoriei. „Am uitat unde am pus…” sau „Nu-mi amintesc ce mi-a spus… „. Memoria începe să joace feste în viaţa de zi cu zi chiar şi în afara unei maladii cum ar fi demenţa Alzheimer.

Pentru a nu avea probleme, memoria trebuie întreţinută! Creierul este ca un muşchi, cu cât se antrenează mai mult cu atât este mai puternică. Personele care îşi păstrează activităţile intelectuale au toate şansele să aibă o memorie mai bună.

Reducerea memoriei începe după 25 de ani, deci nu pierdeţi timpul. Activităţi provocatoare cum ar fi lectura, integrame, jocuri ale minţi cum ar fi şahul, sudoku, cuvintele încrucişate stimulează creierul. În schimb activităţile pasive cum ar fi privitul la televizor nu sunt deloc benefice.

Alt mijloc de antrenare a memoriei este învăţarea pe de rost a unor mici fraze sau versuri, a listei de cumpărături sau unele numere de telefon. Învăţaţi dimineaţa şi seara sau ziua următoare încercaţi să vă amintiţi. La început o să fie mai greu dar cu timpul o sa vedeţi cum vă amintiţi şi unde v-aţi pus ochelarii şi ce v-a spus soţul de dimineaţă şi ce trebuia să cumpăraţi.

Oxigenarea creierului, plimbările în aer liber, hrana sănătoasă, evitarea toxicelor ca fumatul, alcoolul sau unele medicamente sunt de asemenea eficace.

Articol de pe Jurnal de Medic.

Postat în Măsuri de igienă, Sănătatea psihică, Sănătatea vârstnicilor Etichetat cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*