Un copil s-a născut dintr-un embrion conceput acum 20 de ani

Copilul s-a născut dintr-un embrion congelat timp de 20 de ani.

Embrionul  a fost conceput în anul 1990 de un cuplu care a apelat la fertilizarea in vitro. După „reuşita lor” le-au rămas 4 embrioni care s-au gândit ei să-i dea spre „adopţie”.

După 20 de ani, un cuplu a primit embrionii. Doi au supravieţuit procesului de decongelare şi i-au fost implantaţi femeii de 42 de ani. Din cei doi, unul s-a dezvoltat şi sarcina a mers bine până la termen.

Biologic acest copil este frate geamăn cu copilul născut în 1990, în urmă cu 20 de ani.

Este foarte trist când cuplurile nu pot avea copii dar vi se pare firesc ce au făcut oamenii aceştia? De ce să faci aşa ceva? Oricum copilul e al cuplului donator, cu trăsăturile lor. Puteau foarte bine să adopte un copil născut deja.

Este imoral. Este împotriva lui Dumnezeu.

Articol de pe Jurnal de Medic.

Postat în Diverse, Jurnal Etichetat cu: ,
5 comments on “Un copil s-a născut dintr-un embrion conceput acum 20 de ani
 1. Darius spune:

  Eu n-am nimic impotriva. Nimic nu e mai teribil ca numarul extrem de mare de avorturi. Macar aceste proceduri au un scop mai bun: viata!

 2. RENATA spune:

  Eu cred ca acest copil s-a nascut tot cu voia lui Dumnezeu.Altfel ar fi murit toti embrionii…Eu cred intr-un D-zeu care doreste progres si in stiinta.E vorba de UN COPIL…VIATA!!!E MINUNAT…si e chiar interesant.Cred ca nu au infiat pt ca e minunat sa-l simti cum creste in tine cum incepe sa faca parta din tine si sufletul tau sa-i dai cu adevarat viata.Trasaturile poate nu,dar mimica gesticulatiile modul de-a gandi,le poate prelua de la cei care-l cresc.Multi copii adoptati ajung sa”semene”cu parintii lor adoptivi.Doar nu au facut un”soldat universal” sau bomba atomica.Atunci ar fi fost imoral.daca aruncau embrionii la gunoi fara o sansa la viata atunci ar fi fost imoral.un copil e un miracol si toate caile pt al avea merita incercate.

 3. @Darius: Cu siguranta avorturile sunt pe primul loc, dar distrugerea embrionilor le urmeaza.
  Scopul acestor procedurilor este viata. Dar cu ce pret? Cu cate sacrificii? Cu cate crime?

 4. @Renata: Progresul si stiinta de acest gen or sa aduca sfarsitul. Daca 2 frati nascuti in familii diferite se indragostesc si fac la randul lor copii? Care o sa fie „progresul” malformatiilor?
  Daca te-ai trezi cu o sora geamana nou nascuta prin Uzbekistan? Ti s-ar mai parea minunat?
  Daca eu de fapt nu as fi a parintilor mei si as fi rezultatul unui embrion dat spre adoptie de un cuplu din America de Sud? Si ca de fapt mai am inca vreo 7 frati pe toate continentele?
  Cred ca se pun probleme serioase referitoare la identitatea persoanei.

  Doamne fereste!

 5. RENATA spune:

  banuiesc ca aceste lucruri nu se vor face haotic si voi afla de sora mea din Uzbekistan inainte ca fiul meu sa se indragosteasca de ea.Slava Domnului oamenii vor pastra tot calea naturala de-a face copii pt ca e mai placuta totusi.Vorbim de cazuri exceptionale cand acea femeie nu poate deveni altfel MAMA.Acum cateva sute de ani nimeni nu era de acord ca pamantul e rotund si se invarte.E obligatoriu sa existe niste criterii.Imorala mi se pare acea doamna de 67 de ani care a facut-o pe Eliza si nu mai are timp sa o creasca.Asta e parerea mea si… nu sunt patimasa.Te sarut,Adina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*