Certificatul de conformitate se ridică de la DSP-urile locale

Descarcă

Ghidul privind documentele care se depun şi se eliberează de DSP-urile locale.

Gata cu drumurile la Bucureşti!!

Începând din această lună, documentele care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, ca de exemplu certificatele de conformitate, cele care atestă obţinerea titlului de medic/medic dentist/farmacist/ medic specialist sau primar, adeverinţele de abilităţi dobândite, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică.

Direcţiile de sănătate publică preiau solicitările privind eliberarea diverselor documente. Preluarea dosarelor se face după verificarea actelor depuse, urmând a fi înregistrate numai dosarele care conţin documentaţia completă. Dacă dosarul este transmis prin poştă direcţiei de sănătate publică, dosarul se înregistrează, se verifică şi dacă este incomplet în termen de 5 zile lucrătoare se comunică solicitantului actele suplimentare care trebuie depuse.

Dosarele complete se vor comunica Ministerului Sănătăţii, prin poşta militară, în termen de 5 zile lucrătoare. Dacă există anumite situaţii deosebite, direcţia de sănătate publică va solicita  consultanţă direcţiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii telefonic sau prin poşta electronică.

În termen de 30 zile lucrătoare de la înregistrarea la Ministerul Sănătăţii, se vor emite certificatele solicitate şi se vor comunica documentele direcţiilor de sănătate publică.

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii se vor înregistra în registre speciale la direcţiile de sănătate publică şi se vor elibera titularilor sau împuterniciţilor acestora pe bază de semnătură.

În premieră, au fost acordate şi sancţiuni pentru angajaţii care întârzie lucrările. În cazul în care dosarele cu documente se transmit incomplete, Ministerul Sănătății va propune sancționarea persoanelor vinovate, persoanele responsabile la nivelul direcţiei de sănătate publică şi a directorului executiv, cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 – 20% pe o perioadă de până la 3 luni.

Asta teoretic… O să vedem cât o să dureze în fapt!!

Postat în Anunţuri, Examenul de specialitate MF octombrie 2010, Medicina de familie, Rezidentiat Etichetat cu: ,
11 comments on “Certificatul de conformitate se ridică de la DSP-urile locale
 1. nibo spune:

  Se respecta termenul de 30 de zile? Sau trebuie sa asteptam mai mult?

 2. Vero spune:

  Nici vorba sa se respecte. Ma si gandesc sa actionez Ministerul in instanta. La o cerere depusa in luna august 2010 nici astazi (03.11.2010) nu am nici un raspuns.

 3. Alina spune:

  Eu am depus cererea pe 21.10.2010, pana sapt. trecuta nu era gata, iar de cateva zile nu raspund la telefon (5-6 telefoane pe zi)ca sa stiu daca ma pot duce sa-l iau. Cand am certificatul o sa va anunt ca sa vedem cat dureaza de aceasta data.

 4. k. adina spune:

  stati linistite, eu am depus dosarul in 15 mai, in sept mi-au mai cerut 2 acte si de atunci… astept – am sperat sa pun sunb brad certificatul, dar, nici vorba..

 5. Feketics Orsolya-Melinda spune:

  Din pacate in Romania toata lumea minte deoarece nu respecta data de 30 de zile lucratoare cea ce ei au anuntat pentru ca eu si alte colegi am depus actele necesare in luna noiembrie si nu am primit certificatele.Incercam sa contactam telefonic dar nu se obosesc nici telefonic sa ne raspunda.

 6. nicoleta spune:

  Am dosarul depus prin DSP din martie2011 si pana acum nici un raspuns.La telefoane nu se raspunde .Ce faceti, oameni buni ati demisionat cu totii?Putina decenta si mult mai multa omenie!In alte tari primesti recunoasterea in mai putin de 30 lucratoare iar la noi nici macar acest termen nu poate fi respectat.Raspunde-ti la telefoane si dati informatii oamenilor ,caci pentru asta sunteti platiti!Doamne in ce tara traim,si ne mai miram ca vrem sa fugim cu totii!

 7. horty spune:

  Nicoleta,mai ai putina rabdare pentru ca eu l-am depus in februarie si de abia in 30 august l-am primit .aproape 7 luni

 8. Andreea spune:

  Eu mi-am depus dosarul la DSP acum vreo 2 sapt. Intrebarea mea este: stie cineva daca are vreun sens sa mi-l depun din nou la Ministerul Sanatatii ( in idea ca as primi mai repede certificatul ). Eventual, daca cineva a facut asta, imi scrieti si mie adresa unde se depune dosarul la Minister si eventual orarul.
  Mersi mult

 9. oana spune:

  eu am depus dosarul prin iulie, am fost sa intreb ultima data prin octombrie si mi s-a raspuns ca nici cele depuse in mai nu au sosit, asa ca eu care l-am depus in iulie mai am de asteptat.

 10. Andreea spune:

  eu sunt cea care si-a depus dosarul in septembrie. Am primit certificatul deja din 20 noiembrie. Deja am si diploma omologata de cateva luni.
  Bun, ideea e sa contactati SOLVIT ROMANIA ( la o luna de la depunnerea actelor ), si ei se vor interesa cum „merg” actele prin minister, si te informeaza clar in momentul in care sunt gata, chiar inainte de a ajunge la DSP-ul de la care vei ridica certificatul de conformitate.
  Asta e. Nu relatii, nu pile, nu bani. SOLVIT E SOLUTIA . Si am primit certificatul in 2 luni !!!!!
  BAFTA tuturor.

 11. georgieva petya spune:

  vreau sa stiu cand este gata certificatul de conformitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*