Documente necesare eliberării certificatului de conformitate

Pentru a putea profesa în străinătate medicii au nevoie de certificatele de conformitate, unul pentru diploma de licenţă de la terminarea facultăţii şi unul pentru certificatul de medic specialist obţinut în urma examenului de specialitate de la sfârşitul rezidenţiatului.

Certificatele de conformitate atestă formarea în profesia de medic  conform DC 2005/36/CE.

Se elibereaza titularilor:

 1. Diplomei de Doctor-medic specializarea universitară  medicină generală/medicină,
 2. Diplomei de Licenţă de Doctor-medic specializarea universitară medicină,
 3. Certificatului  de medic specialist – eliberat de Ministerul Sănătăţii

Documente necesare:

 • cerere în care se vor preciza şi datele de contact;
 • copia actului de identitate;
 • copia legalizată după diploma de bacalaureat;
 • copie legalizată după Diploma de medic;
 • copie legalizată după foaia matricolă;
 • adeverinţă  eliberată de Facultatea de medicină absolvită în care se precizează  perioada în care au fost efectuate studiile universitare;
 • copie legalizată după documentele de schimbare a numelui.

Medicii specialişti vor prezenta suplimentar:

 • copie  după certificatul de medic specialist eliberat de Ministerul Sănătăţii în format nou începând cu luna mai 2007  şi
 • copia  legalizată  a  carnetului  de rezident.

Sursa: www.ms.ro

Postat în Anunţuri, Diverse, Examenul de specialitate MF octombrie 2010, Rezidentiat Etichetat cu: , ,
17 comments on “Documente necesare eliberării certificatului de conformitate
 1. Porumbelul spune:

  O dovadă a experienței profesionale nu este necesară?

 2. emil spune:

  Certificatul de conformitate este un certificat care atestă faptul că diploma obținută este conformă cu diplomele de pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
  Ce legătură are asta cu experiența?

 3. Dovada de experienta ar putea sa ceara angajatorul. Dar pentru a obtine dreptul de a profesa in alta tara, nu.

 4. Porumbelul spune:

  Prietenul unui fost coleg era interesat și am auzit întâmplător ceva legat de experiența profesională dar probabil n-am înțeles eu bine, îmi cer scuze. În orice caz am auzit parcă anul trecut sau acum doi ani zvonuri că unele diplome emise la noi n-au fost recunoscute. La ora actuală sunt acceptate în UE toate diplomele emise în România sau încă pot apărea astfel de probleme?

 5. Cel putin cu diplomele de la facultatile de medicina nu sunt probleme daca sunt insotite de acest certificat de conformitate

 6. Chsy spune:

  Hartii peste hartii..era o vorba.. ce o tot auzeam la taicamiu` cand esti mort, te acopera cu pamant..cand esti viu.. cu hartii..

 7. sorina spune:

  sa ma lamureasca si pe mine cineva ,ca tot n-am inteles ,ce acte trebuie sa prezint la MS ca sa obtin certificatul de conformitate daca sunt medic de familie cu secialitate prin experienta profesionala ..
  mai trebuie si alt certificat in afara acestuia de conformitate ca sapot lucra in strainatate?
  multumesc

 8. bondaret mioara spune:

  daca am terminat postliceala profil bft mi se eliberaza certificatul de conformitate?locuiesc in spania si mi as dodori sa profesez si aici

 9. Just4M3 spune:

  Buna ziua,

  Am si eu o nelamurire. acum vreo 7 ani mi-am schimbat numele. De unde pot face rost de acea „copie legalizată după documentele de schimbare a numelui” ?
  Multumesc. O zi buna!

 10. andreea spune:

  Buna ziua, sunt medic dentist (am absolvit in 2oo4)si as dori sa intreb daca pt acest certificat de conformitate sunt obligatorii minim 3 ani din ultimii 5 cu norma intreaga sau se poate si cu jumatate de norma? Eu am lucrat si lucrez pe ture, cu jumatate de norma. Am sanse sa obtin acest certificat in aceste conditii?
  Multumesc

 11. trofimciuc ion spune:

  Buna Seara.Eu am cerut ministerului sanatatii sa m-i se eliberere certificatul de conformitate p/u a putea pleca la rezidentiat in germania, iar ei mi-a eliberat „Recomandare”. As vrea sa stiu daca aceasta „Recomandare” este valabila in UE.

  Multumesc anticipat

 12. AlinaG spune:

  Buna ziua tuturor. Ma numesc Alina, sunt medic specialist medicina de familie si medic rezident cardiologie. Nelamurirea mea este legata de obtinerea unui certificat de conformitate, care sa cuprinda cele doua. Aveti idee daca am nevoie in acest moment de doua dosare pentru doua certificate?
  Va multumesc!

 13. nadiia spune:

  Buna, ma poate ajuta cineva?…sunt in Spania de 3 ani si astept omologarwea studiilor ,la car eministerul invatamantului mi-a zis ca tre sa dau 3 examene, am fost la examen problema este ca nu avea nimci de a face cu tematica:((a fost super nasol , normla respins!
  Ma intreb dec enu pot s alucrez daca am temrinat in 2008? am certificatul de conformitate de la ministerul sanatatii, nici macar nu a vrut sa se uite peste el…eu cred ca era nevoie sa ma duc la colegiul de odontologie sa vad acolo,….nsutiu cine d-zeu ma paote ajuta ca spaniolii nu-ti dau nici o informatie, dar eu perd ani si nu ma plateste niminei pt. asta….cum vad eu tot in tara ma intorc:((
  astept un raspun.Multumes.Salut

 14. CRISTINA spune:

  Buna ziua,numele meu este Joita Cristina si sunt din Slatina Judetul Olt.In primul rand vreau sa va felicit pt blocul postat,deoarece informatiile si datele dumneavoastra imi sunt raspuns la multe intrebari.Anul acesta am absolvit Facultate de Medicina din Craiova,urmeaza sa dau examenul de rezidentiat si as vrea sa plec in Franta sa fac rezidentiatul acolo deoarece viitorul meu sot lucreaza in aceasta tara de 7 ani(intr-un alt domeniu)si as vrea sa fim impreuna.Din cate stiu si am citit Franta cauta in special medici specialisti,lucru care nu ma avantajeaza si as vrea sa stiu daca in situatia mea exista vreo sansa sa imi gasesc un loc de munca avand in vederea ca eu sunt la inceput de drum si nu am nici o experienta.Ce ma sfatuiti sa fac?Am nevoie de parerea dumneavoastra ca sa pot sa stiu ce am de facut pe viitor.Multumesc.

 15. Simonella23 spune:

  buna!As dori sa stiu in cazul in care nu mai am carnetul de rezident ce pot sa fac pentru obtinerea certificatului de conformitate?

 16. Zory spune:

  Buna! as dori sa stiu daca acest certificat de conformitate se elibereaza doar din bucuresti ( din cate stiu eu….)sau din oricare judet,eu sunt din Maramures, iar ca sa ajung la Bucuersti…..

 17. Hamid Doroudian spune:

  Buna ziua
  Unde gasesc formularul , este un formular tip?

  Cu Stima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*